České dráhy dnes otevírají cyklopůjčovny v Pardubickém kraji

Home » Archiv aktualit » České dráhy dnes otevírají cyklopůjčovny v Pardubickém kraji

Datum vydání: 1. 4. 2011

Se začátkem turistické sezóny otevírají České dráhy v Pardubickém kraji půjčovny kol v Pardubicích, Chrudimi, České Třebové a Letohradu. Další výpůjčky je možné zajistit v dalších dvanácti stanicích v regionu, a to po předchozí objednávce 24 hodin předem. Půjčovny budou otevřené od 1. dubna do 31. října. Cyklisté mohou díky této službě poznat malebnou krajinu celého Pardubického kraje, aniž by se museli starat o mnohdy komplikovanou přepravu kola autem.

Půjčovny nabízejí kvalitní trekingová a horská kola, na kterých je prováděn odborný servis. Zapůjčení kola je velmi snadné. Je potřeba mít u sebe dva platné osobní průkazy, složit zálohu 1 000 Kč, skupiny 2 – 5 osob 2 500 Kč, uzavřít smlouvu a po zaplacení půjčovného můžete vyrazit. Zálohu cestující dostanou zpět po vrácení kola. Zapůjčení kola na jeden den stojí 99 Kč, rodinná zápůjčka (dvě kola pro dospělé a dvě kola pro děti) stojí 199 Kč. Za 25 Kč je možné si půjčit také cyklistickou přilbu. V sezóně je o službu velký zájem, proto všem doporučujeme, aby si zájemci kola v půjčovnách předem rezervovali. Veškeré informace naleznou zájemci na stránkách www.cd.cz.

V Pardubickém kraji fungují bez nutnosti předchozí objednávky půjčovny ve stanicích Pardubice hl.n., Česká Třebová, Chrudim a Letohrad. Po předchozí domluvě na telefonu 972 322 066 je možné sjednat zápůjčku kola také ve stanicích Přelouč, Slatiňany, Žďárec u Skutče, Hlinsko v Čechách, Ústí nad Orlicí, Žamberk, Jablonné nad Orlicí, Králíky, Lanškroun, Svitavy a Polička. Kola mohou zákazníci vrátit ve všech těchto stanicích, přičemž konkrétní stanici nahlásí při zapůjčení.

zdroj: České dráhy

Objekty